Stichting

Herbergh De Drie Snoecken is een begrip in de omgeving van Lexmond. Door de rijke historie hebben veel mensen een bijzondere herinnering aan De Drie Snoecken, een verjaardag, bruiloft of een jubileum. Wij openen graag op verzoek onze deuren om opnieuw bijzondere momenten te beleven. Ook organiseren we regelmatig zelf activiteiten waarbij een grote variatie mogelijk is, van creatieve workshops, theatervoorstellingen tot een ‘world cafe’ lunch met diverse culturen. Van deze plek willen wij een ontmoetingsplaats maken waar allerlei creatieve ideeën mogelijk zijn en waarbij men zich van jong tot oud uitgenodigd voelt. We staan ook open voor jouw ideeën om iets te organiseren! Kijk hier voor onze agenda.

Herbergiersters

Van oudsher diende Herbergh De Drie Snoecken als vast rustpunt voor reizigers die vanuit de handelssteden in Holland en Utrecht zuidwaarts gingen. Maar vroeger diende Herbergh De Drie Snoecken ook als rechtszaal en werden er ook politieke vergaderingen gehouden. Door de eeuwen heen werden er door de verschillende plaatselijke verenigingen ook vergaderingen, uitvoeringen en feestavonden gehouden.

In 2018 hebben de zussen Suzanne en Willeke de herbergh met veel liefde weer geopend. Helaas gooide Corona roet in het eten en is de herbergh weer gesloten.

In 2023 kwam het idee voor een stichting, om het mooie pand af en toe open te stellen voor sociaal-culturele activiteiten. Neelke Krijgsman, Anne van Mechelen en Willeke vormen het bestuur.

Mocht je een idee hebben voor een activiteit of een donatie willen doen om onze activiteiten mogelijk te maken, neem gerust contact op.

Stichting De Drie Snoecken, Lexmond

NL09 TRIO 0320 7821 74