Artiesten 2021

UPDATE: het festival gaat door op zondag 12 september!

De artiesten van het eerste huiskamertheaterfestival van Lexmond op zondag 12 september 2021:

  • Cabaret: Andries Tunru
  • Boomgaard & De Bruin – Vleugellam
  • Maria’s Hot Rods – Johnny’s en Maria’s Jukebox
  • Elke Vierveijzer – LUCHT

Andries Tunru
Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles wil? Als je de high-score van Lingo wil verbreken, een klimaatneutrale wereldreis wil maken, maar ook je acht uur slaap wil pakken? Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart.

U kent Andries van zijn columns op Radio 1, van het TV-programma Hufterproef en de Slimste mens of als helft van improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Of u kent hem nog niet. In dat geval: Andries Tunru studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten!

Boomgaard & De Bruin – Vleugellam

Een bitterzoete voorstelling vol absurde wendingen, over-the-top personages en een virtuoos snaren en toetsenspel. Een balans tussen humor en schrijnende tragiek maakt Vleugellam tot een beleving waar u van opstijgt. Welkom aan boord, fasten your seatbelts… turbulentie inbegrepen!

Tekst en spel: Mirjam van den Bogaard en Michel de Bruin. Muziek en liedteksten: Izak Boom

Johnny’s & Maria’s Jukebox 

Het is September 1956 wanneer de film Rock Around the Clock  in Nederland zijn premiere beleefd. De film brengt de jongeren massaal aan het dansen door  de nieuwe opzwepende muziek van Bill Haley. Deze muziek spreekt de jeugd zo aan dat er zelfs ongeregeldheden uitbreken. Zodanig dat de film in Apeldoorn en Groningen verboden wordt. Het is in deze dagen dat Maria samen met haar broer Johnny een bandje start. Johnny, de broer van Maria speelt een stevig potje boogie woogie. In het geluid van zijn keys klinkt als een deinende dansbeat. Maria’s stem is licht maar haar verlangens zijn groot. Helemaal wanneer Freeky in haar leven komt… 
In deze muzikale voorstelling vertellen Johnny en Maria hun verhaal over de liefde en oproer in de klanken van de jaren 50. Deze korte voorstelling van een half uur is speciale bewerking voor een intieme huiskamer-theater setting. Met de muziek van Connie Francis, Elvis, Wanda Jackson zweven er instant gevoelens van vreugde, romantiek, levenslust door de ruimte. Laat je meenemen in de vintage vibes en geniet! 

Elke Vierveijzer – LUCHT

Na ‘om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig voorstelling over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in LUCHT via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica, één ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Rauw, puur en eerlijk! Een voorstelling die nog lang na zal zinderen.