Artiesten 2020

De artiesten van het eerste huiskamertheaterfestival van Lexmond op zondag 20 september 2020:

  • Cabaret: volgt
  • Boomgaard & De Bruin – Vleugellam
  • Maria’s Hot Rods – Johnny’s en Maria’s Jukebox
  • Elke Vierveijzer – LUCHT

Boomgaard & De Bruin – Vleugellam

Een bitterzoete voorstelling vol absurde wendingen, over-the-top personages en een virtuoos snaren en toetsenspel. Een balans tussen humor en schrijnende tragiek maakt Vleugellam tot een beleving waar u van opstijgt. Welkom aan boord, fasten your seatbelts… turbulentie inbegrepen!

Tekst en spel: Mirjam van den Bogaard en Michel de Bruin. Muziek en liedteksten: Izak Boom

Johnny’s & Maria’s Jukebox 

Het is September 1956 wanneer de film Rock Around the Clock  in Nederland zijn premiere beleefd. De film brengt de jongeren massaal aan het dansen door  de nieuwe opzwepende muziek van Bill Haley. Deze muziek spreekt de jeugd zo aan dat er zelfs ongeregeldheden uitbreken. Zodanig dat de film in Apeldoorn en Groningen verboden wordt. Het is in deze dagen dat Maria samen met haar broer Johnny een bandje start. Johnny, de broer van Maria speelt een stevig potje boogie woogie. In het geluid van zijn keys klinkt als een deinende dansbeat. Maria’s stem is licht maar haar verlangens zijn groot. Helemaal wanneer Freeky in haar leven komt… 
In deze muzikale voorstelling vertellen Johnny en Maria hun verhaal over de liefde en oproer in de klanken van de jaren 50. Deze korte voorstelling van een half uur is speciale bewerking voor een intieme huiskamer-theater setting. Met de muziek van Connie Francis, Elvis, Wanda Jackson zweven er instant gevoelens van vreugde, romantiek, levenslust door de ruimte. Laat je meenemen in de vintage vibes en geniet! 

Elke Vierveijzer – LUCHT

Na ‘om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig voorstelling over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in LUCHT via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica, één ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Rauw, puur en eerlijk! Een voorstelling die nog lang na zal zinderen.